Acasă Tehnologie Comunicații cuantice

Comunicații cuantice

China a trimis primul satelit de comunicații cuantice din lume pe orbita Pământului în luna august a anului trecut și a construit primul computer cuantic din lume în luna mai. Satelitul poate fi folosit pentru a transmite date codificate prin distribuție cuantică.

Rețeaua de comunicații quantum care leagă Beijingul de Shanghai, pe o distanță de aproximativ 2000 de kilometri, prima de acest fel din lume, este gata să fie lansată în China.

Tehnologia de comunicații cuantice permite celor două părți să împărtășească un mesaj criptat folosind o „cheie” secretă, formată din particule cuantice (fotoni polarizați), iar datele sunt transferate la viteza luminii.

Comunicarea cuantică nu poate fi” interceptată”. Dacă o terță parte încearcă să intercepteze fotonii prin copierea cheii „secrete” în timp ce transferă date prin rețea, hackerul va fi imediat expus, deoarece, potrivit legii mecanicii cuantice, orice interferență va afecta comportamentul „cheii” care poate fi detectat de către monitorii fluxului de date.

Tehnologia de comunicații cuantice este o tehnologie de sprijin pentru următoarea generație de tehnologii de telecomunicații și de calcul. Aceată tehnologie s-a dezvoltat într-un ritm rapid în ultimii ani în Statele Unite, țările europene, Republica Coreea și China.

Lansarea rețelei de comunicații cuantice Beijing-Shanghai va oferi Chinei un avantaj considerabil în dezvoltarea acestei tehnologii și a industriilor conexe.

China a înregistrat progrese importante în industriile aerospațială, energie nucleară și cale ferată de mare viteză. Dacă China menține impulsul acestui progres, trecerea de la „Made in China” la „Proiectată în China” va fi doar o chestiune de timp.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…