Acasă Intern În România a avut loc un cutremur cu magnitudine imprecisă 5,5 sau 6 grade Richter

În România a avut loc un cutremur cu magnitudine imprecisă 5,5 sau 6 grade Richter

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scala Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc în judeţul Buzău, nu în Covasna cum a anunţat anterior INFP, iar adâncimea la care s-a produs a fost şi ea revizuită la 150 de kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), conform Agerpres.

Câte grade a avut cutremurul și la ce adâncime?

La centrele internaționale de cercetare a fizicii Pământului cutremul a apărut instant pe site-urile acestora, însă la magnitudini și adâncimi diferite:

CSEM-EMSC (https://www.emsc-csem.org/#2): 5,6 grade pe scala Richter la adâncimea de 150 de kilometri.

Vulacano Discovery a fost primul website pe care a apărut instant cutremul produs în România, acesta fiind de 6.0 grade pe scala Richter, la adâncimea de 141 de kilomeri, la ora 3:38 – https://ww2.volcanodiscovery.com/app/earthquake-report.php?quakeId=2165167

Mapbox (https://www.mapbox.com/bites/00267/): 5,5, grade pe Rchter, la 151 kilometri și arată locație exactă – localitatea Comădău.

Cât a durat cutremurul?

La această întrebare nu am găsit răspuns pe site-ul oficial al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, nici la alte centre internaționale de cercetare.

La ce oră a apărut prima știre în România?

Prima știre despre cutremur a fost publicată abia după 7 minute de Agenția de presă Agerpres (agenție de stat), respectiv la ora 3:55.

Cutremurul a fost anunțat ca având loc în județul Covasna, cu magnitudinea de 5,7 grade pe scala Richter, la adâncimea de 200 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…