Acasă Extern Kim a promis Chinei denuclearizarea

Kim a promis Chinei denuclearizarea

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să denuclearizeze țara și să se întâlnească cu oficiali din SUA, a declarat miercuri China, după o întâlnire istorică cu președintele Xi Jinping, care a promis că, China va susține prietenia cu vecinul său izolat, relatează Reuters.

După două zile de speculații, China și Coreea de Nord au confirmat că, Kim a călătorit la Beijing și s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping în timpul vizitei neoficiale la Beijing, de duminică până miercuri.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele chinez Xi Jinping inspectează garda de onoare, în timpul vizitei neoficiale la Beijing, China; fotografie nedeclarată lansată Agenția de știri KCNA din Phenian, 28 martie 2018.

Vizita a fost prima călătorie a lui Kim în afara Coreei de Nord de când și-a asumat puterea în 2011 și este considerată de analiști ca fiind o pregătire pentru viitoarele summituri cu Coreea de Sud și Statele Unite.

Agenția de știri KCNA din Coreea de Nord nu a făcut nici o mențiune despre angajamentul lui Kim de a denucleariza țara sau despre întâlnirea cu președintele american Donald Trump, planificată pentru luna mai.

China a fost, în mod tradițional, statul cel mai apropiat aliat al Coreei de Nord, dar legăturile s-au întrerupt din cauza programului nuclear și a sancțiunilor ONU.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele chinez Xi Jinping în timpul vizitei neoficiale la Beijing, China; fotografie nedeclarată lansată Agenția de știri KCNA din Phenian, 28 martie 2018.

Ministerul de Externe al Chinei l-a citat ​​pe Kim într-un comunicat de presă, acesta spunându-i președintelui Xi Jinping că situația de pe peninsula coreeană începe să se îmbunătățească deoarece Coreea de Nord a luat inițiativa de a reduce tensiunea și a prezentat propuneri de discuții.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…