Acasă Extern SUA se trezește la abuzurile Chinei

SUA se trezește la abuzurile Chinei

Politica americană față de China a fost direcționată greșit zeci de ani, iar responsabilii politici recalibrează acum relațiile, a declarat senatoarea americană Elizabeth Warren reporterilor în timpul unei vizite la Beijing, pe fondul intensificării tensiunilor comerciale dintre cele două mari economii din lume, a relatat Reuters.

Vizita senatoarei Warren la Beijing pregătește punerea în aplicare tarife vamale de peste 50 de miliarde de dolari pentru bunurile chineze, menite să sancționeze China pentru că a deturnat în mod sistematic proprietatea intelectuală americană.

Senatoarea Partidului Democrat, Elizabeth Warren, care este prezentată ca un potențial candidat la președinție în 2020, în ciuda respingerii unor astfel de speculații, a declarat că politica comercială din S.U.A. are nevoie de regândire și că nu îi este teamă de tarife.

După ani de asumare eronată a angajamentului economic care să conducă la o China mai deschisă, guvernul american se trezește în fața cererilor chineze ca firmele din SUA să renunțe la know-how-ul lor în schimbul accesului la piața chineză, a spus Warren.

„Întreaga politică a fost greșită. Am spus o poveste fericită care nu se potrivește în realitate cu faptele „, a declarat Warren reporterilor sâmbătă, în timpul unei vizite de trei zile în China, care a început vineri.

Warren a discutat despre aspecte comerciale și Coreea de Nord cu înalți oficiali chinezi, inclusiv Liu He, vicepremierul pentru politică economică, Yang Jiechi, un diplomat de top și ministrul Apărării Wei Fenghe.

Ea le-a spus oficialilor că americanii nu pot sprijini un sistem economic mai integrat cu China dacă „nu respectă drepturile fundamentale ale omului”.

Partidul Comunist Chinez a înăsprit controlul asupra societății de la preluarea puterii de către președintele Xi Jinping, de la cenzura on-line până la represiunea împotriva activiștilor și a organizațiilor neguvernamentale, deși oficialii chinezi neagă în mod obișnuit acuzațiile de abuz.

Warren a vizitat Japonia și Coreea de Sud și a a spus că aliații S.U.A. din Asia au avut probleme în a înțelege politica externă „haotică” a lui Trump.

Nord-coreanul Kim Jong-un și președintele Trump au schimbat insulte și amenințări cu războiul privind testele nucleare și rachetele balistice ale Phenianului, însă liderul american a făcut anunțul surprinzător luna trecută că este pregătit să se întâlnească cu Kim.

Warren a declarat că succesul acestei întâlniri ar însemna angajamentul de a discuta despre pașii verificabili de reducere a amenințării nucleare din partea Coreei de Nord, care ar necesita negocieri atente cu Departamentul de Stat al cărui rol a fost mult diminuat sub Trump.

Eforturile lui Trump de a „elimina fundamentele din corpul nostru diplomatic” este o „greșeală teribilă”, a spus ea.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…