Acasă Diverse Petrolier iranian în flăcări lângă coasta Japoniei

Petrolier iranian în flăcări lângă coasta Japoniei

Vas petrolier iranian, care arde de aproape o săptămână departe coasta maritimă a Chinei, a fost împins de vânt, miercuri după-amiază, în zona maritimă economică a Japoniei (ZEE), a declarat, astăzi, un purtător de cuvânt al Gărzii de coastă din Japonia. 

Petrolierul iranian s-a ciocnit cu o altă navă sâmbătă noaptea în Marea Chinei de Est, la aproximativ 300 de kilometri nord-vest de Sokkozaki, insula Amami Oshima, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă,  cu sediul în Kagoshima.

Amami Oshima este o insulă nordică din lanțul insulelor Ryukyu care include Okinawa.

Petrolierul iranian Sanchi (IMO: 9356608), deținut de operatorul iranian de transport maritim, National Iranian Tanker Co, transporta în Coreea de Sud aproape 1 milion de barili de condens, un ulei brut ultra-ușor și foarte inflamabil.

Vasul s-a ciocnit cu cargobotul CF Crystal (IMO: 9497050) care transporta cereale din Statele Unite, la aproximativ 160 de mile marine (184 km) de pe coasta  maritimă a Chinei, de lângă Shanghai.

Purtătorul de cuvânt japonez a spus că autoritățile chineze au refuzat oferta de ajutor a Gărzii de Coasta din Japonia, spunând că va cere ajutor atunci când este necesar. Garda de coastă japoneză a trimis ambarcațiuni de patrulare și aeronave pentru a monitoriza situația, a spus el.

Potrivit televiziunii chineze de stat CCTV, tancul petrolier a fost împins de vânt aproximativ 40 de kilometri spre sud în ultimele două zile.

14 nave de salvare încearcă să stingă focul și sunt căutați membri echipajului care lipsesc de pe vas,  a relatat CCTV,  citând Shanghai Maritime Search and Rescue Center.

Petrolierul Sanchi avea un echipaj de 32 de marinari în momentul coliziunii. Corpul unui marinar dispărut a fost recuperat luni și trimis la Shanghai pentru identificare. Restul echipajului, care include 30 de iranieni și doi marinari din Bangladesh este dat dispărut.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…