Acasă Extern Puigdemont eliberat pe cauțiune de instanța germană

Puigdemont eliberat pe cauțiune de instanța germană

Un tribunal german a respins extrădarea fostului lider al Catalaniei, Carles Puigdemont, și a dispus eliberarea acestuia pe cauțiune.

Instanța din Schleswig-Holstein a declarat că poate fi judecat în Spania pentru acuzații de corupție și că a suspendat extrădarea – nu a exclus-o.

Carles Puigdemont a fost arestat luna trecută în nordul Germaniei după ce Spania a emis un mandat european de arestare.

Spania a acuzat separatiștii catalani pentru orgsnizarea referendumului de independență a regiunii, din luna octombrie.

Instanța are în vedere ce trebuie să facă în legătură cu o cerere de extrădare spaniolă pentru domnul Puigdemont pentru mai mult de o săptămână.

Spania l-a acuzat pe fostul președinte catalan de revoltă, dar instanța germană a concluzionat că cel mai apropiat echivalent cu acestă acuzare în lefislația germană este înalta trădare.

Însă a hotărât că, în cazul fostului președinte catalan nu există niciun element de violență, deci acuzația este inadmisibilă.

Cu toate acestea, instanța de judecată din orașul Schleswig, situat în nordul Germaniei, a declarat că ar putea exista un caz pentru a răspunde pentru abuzul de fonduri publice din octombrie anul trecut pentru a organiza un referendum de independență neautorizat.

Instanța germană a solicitat informații suplimentare cu privire la aceste acuzații și a stabilit cauțiunea la 75.000 de euro.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…