Acasă Intern Reacţia lui Dragnea la scrisoarea împotriva sa: Am înţeles supărarea… să nu ne mai certăm cu Iohannis

Reacţia lui Dragnea la scrisoarea împotriva sa: Am înţeles supărarea… să nu ne mai certăm cu Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a citit întreaga scrisoare a nemulţumiţilor din PSD, dar din câte a înţeles a reieşit că se cere ca PSD să se alinieze cu Iohannis, Opoziţia şi SPP.

„Din cât am citit am înţeles care este cea mai mare supărare din acea scrisoare – să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de Opoziţie. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şui nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice într-un guvern politic. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă îşi va da demisia, Liviu Dragnea a răspuns: „Am zis că vorbim după (n.r.: şedinţa CEx)”.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

„Să facem o analiză a situaţiei actuale a PSD şi am propus un număr de 18 măsuri pe care trebuie să le luăm în perioada următoare. Cred că dincolo de persoane este foarte important să avem în vedere interesele României. Am mediat mult. Textul prezentat e convenit cu toţi semnatarii acestei scrisori. Textul aşa cum îl vedeţi este unul acceptat de toţi. Veţi vedea la CEX numărul semnatarilor. Nu vreau să vin eu cu un număr”, a declarat Adrian Ţuţuianu, al cărui nume apare la finalul scrisorii ca făcând parte din comitetului de iniţiativă.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, preşedinte executiv.

Comitetului Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri, 21 septembrie, ora 12.30.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, preşedintele PSD a declarat luni, că funcţia de preşedinte al formaţiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă”.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…