Acasă Extern Ungaria: Victorie răsunătoare a Fidesz

Ungaria: Victorie răsunătoare a Fidesz

Rezultatele reprezintă o victorie răsunătoare pentru partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, care ar putea obţine 134 de locuri în viitorul legislativ, adică o majoritate de două treimi.

Alianţa de guvernământ Fidesz – Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria, în condiţiile în care a obţinut 49,51% dintre voturi după numărarea a 69,14% dintre circumscripţiile electorale, a anunţat luni Biroul Electoral Naţional, relatează agenţia MTI.

Ungaria are peste 8,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot.

Prezenţa la urne a fost de peste 68%, a anunţat duminică Biroul Electoral Naţional de la Budapesta, relatează agenţia MTI.

Partidul naţionalist radical Jobbik a obținut 19,99% dintre voturile numărate, urmat de alianţa Partidul Socialist – Parbeszed Magyarorszagert (Dialog pentru Ungaria) cu 11,85%.

Formaţiunea LMP („Politica Poate Fi şi Altfel”) a înregistrat 6,47% dintre voturi. Coaliţia Democratică (DK) a obținut până acum 5,32%. Restul partidelor au şanse infime să întrunească pragul minim pentru intrarea în Parlament.

La alegerile parlamentare din 2014, participarea la vot a fost de 61,73%. Recordul în acest sens a fost înregistrat în 2002, 70,53%.

Liderul parlamentarilor formaţiunii de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, a declarat că viitorul legislativ al Ungariei va avea „o legitimitate puternică”, nemaiîntâlnită după anul 1990.

Viktor Orban, liderul formaţiunii de guvernământ Fidesz şi cea mai importantă figură politică a ţării, are şanse foarte mari să obţină un nou mandat în urma alegerilor parlamentare de duminică, având cea mai dură retorică anti-imigraţie din Europa.

Întrebat despre relaţia dintre Ungaria şi Uniunea Europeană, actualul premier a răspuns: „Guvernul reprezintă interesele Ungariei, pentru că ne iubim ţara şi luptăm pentru viitorul ei. Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles. UE se află la Berlin, Budapesta, Praga şi Bucureşti”.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…