Acasă Mediu Chile a dat legi  pentru protecția habitatele oceanice

Chile a dat legi  pentru protecția habitatele oceanice

Chile a dat legi pentru protecția habitatelor marine de-a lungul liniei de coastă, care are 6.400 km.

Președintele în exercițiu, Michele Bachelet, a semnat decretul pentru promulgarea legii care creează nouă rezerve marine.

Președintele chilian, care își încheie mandatul săptămâna aceasta, a declarat că Chile trebuie să stabilească baza pe care să-și conserve teritoriul marin pentru viitor.

În acest an, în Chile a intrat în vigoare legislația care creează o vastă rețea de parcuri naturale, multe dintre ele sunt amenajate pe terenuri donate.

„Cine suntem și cine putem fi, este în mod inevitabil legat de coasta noastră de 6.400 de kilometri. De aceea este atât de important să înțelegem că marea este vitală pentru dezvoltarea noastră națională”, a spus președintele Bachelet.

Noua legislație va crește suprafața maritimă aflată sub protecția statului chilian de la 4,3% la 42,4% și va proteja viața marină pe aproximativ 1,4 milioane de kilometri pătrați de mare.

Una dintre noile rezervații acoperă zona din jurul insulelor Diego Ramirez, unde trăiesc lei de mare și balene. O altă rezervație acoperă arealul din jurul insulelor Juan Fernández.

În luna septembrie a anului trecut, Chile a deschis un mare parc marin în jurul Insulei Paștelui, care protejează toate speciile care trăiesc acolo.

Rezervați are o suprafață echivalentă cu teritoriul Chinei și va fi administrată în comun cu populația indigenă, care va avea în continuare permisiunea de a pescui acolo.

În timpul mandatului său, Bachelet a semnat o înțelegere pentru crearea celei mai mari rețele de parcuri naturale din America de Sud, în Patagonia, după o mare donație privată a terenurilor.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…