Acasă Economie Viitorul cumpărăturilor online

Viitorul cumpărăturilor online

Inginerii companiei Amazon au fost fotografiaţi într-un sat din Marea Britanie în timp ce testau în secret drone cu capabilităţi de livrare a coletelor.

Compania americană a reuşit să păstreze secret programul de testare a dronelor, prin interzicerea unui videoclip în anul 2016.

Cotodianul The Mirror a fotografiat recent câteva teste ale companiei, făcute de echipa Amazon în Cambridgeshire.

Compania, care insistă că dronele vor putea livra pachetele clienţilor în doar 30 de minute, a refuzat accesul jurnaliştilor la locul unde se desfăşoară testele.

În 2013, fondatorul companiei, Jeff Bezos, a prezis că se va reuşi livrarea prin drone în următorii 5 ani: „Ştiu că pare SF, dar nu este. Se poate întâmpla în patru, cinci ani. Eu aşa cred. Se va întâmpla şi va fi foarte distractiv”, a spua Bezos.

Până acum, nicio ţară nu a permis până acum această metodă. Un obstacol major este siguranţa. E există îngrijorări cu privire la ce se poate întâmpla atunci când dronele nu mai sunt văzute de operatori şi cum pot acestea să evite alte obiecte zburătoare.

Dronele sunt criticate tot mai des, mai ales după incidentele care au dus la închiderea temporară a aeroporturilor Heathrow şi Gatwick din Londra.

Un alt motiv de îngrijorare este faptul că o armată de drone ar putea elimina locurile de muncă pentru oameni. „Oamenii au un avantaj. Ei ştiu unde locuiesc clienţii şi la ce sonerie să sune. Este foarte greu şi foarte costisitor să programezi un robot să facă acest lucru”, a afirmat un expert.

Barry Jenkins, director al unei companii de consultanţă în domeniul dronelor susţine că „până în anul 2030, se vor crea 628.000 de locuri de muncă, 76.000 de drone vor zbura, iar industria va ajunge la o valoare de 42 de miliarde de lire sterline.”

Compania Amazon afirmă că „Foarte curând, va fi cât se poate de normal să vezi drone livrând pachete.”

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…