Acasă Tehnologie Vodafone renunţă la echipamentele 5G de la Huawei

Vodafone renunţă la echipamentele 5G de la Huawei

Problemele companiei Huawei continuă, după ce Vodafone a anunţat că opreşte integrarea de echipamente cumpărate de la producătorul chinez.

Vodafone este doar unul dintre operatorii europeni care se reorientează către alternative ale altor companii, după ce mai multe agenţii stat ale mai multor ţări şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea de spionaj din partea guvernului din China prin intermediul acestor dispozitive.

CEO-ul Vodafone, Nick Read, a declarat pentru presă că implementarea de tehnologie Huawei a fost momentan oprită, în timp ce sunt luate măsurile necesare pentru a finaliza procesul de modernizare a reţelei de telecomunicaţii:

„Am decis să sistăm instalarea de echipamente Huawei în infrastructura noastră de bază, însă lucrăm cu diverse agenţii, guverne şi cu Huawei pentru a finaliza situaţia, ceva ce cu siguranţă Huawei îşi doreşte şi lucrează din greu la asta.”

Decizia de a refuza instalarea de echipamente Huawei are efect doar pe continentul european, în acest moment. Nu au fost oferite detalii despre planurile companiei pentru regiuni precum India, Turcia sau ţările din Africa unde Vodafone are o prezenţă pe piaţa telecom. Cel mai probabil însă, ţările din afara Europei nu vor fi afectate de această decizie, spune Wall Street Journal.

Această decizie ar putea însă afecta planurile de dezvoltare ale reţelelor 5G de la Vodafone.

Reţelele de generaţie nouă ar putea întârzia faţă de planul iniţial, în timp ce preţurile serviciilor 5G ar putea creşte pentru utilizatori.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …