Acasă Tehnologie Zuckerberg ar putea fi citat în Parlamentul britanic

Zuckerberg ar putea fi citat în Parlamentul britanic

După mai multe refuzuri ale miliardarului Facebook, Mark Zuckerberg, deputaţii britanici îl ameninţă cu o citaţie pentru da răspunsuri în scandalul privind traficului de date personale făcut de Cambridge Analitica.

Parlamentul britanic poate cere oficial ca Zuckerberg  să se prezinte la ancheta parlamentară.

Reprezentanţii Parlamentului au spus că vor renunţa la acţiunea oficială în cazul în care Mark Zuckerberg se va prezenta voluntar la anchetă.

Preşedintele Comisiei parlamentare care investighează dezinformarea online, Damian Collins, a declarat că nu este mulţumit de informaţiile pe care Facebook le-a furnizat şi doreşte să vadă ce dovezi aduce directorul executiv al Facebook înainte de data de 24 mai, când Parlamentul va intra în vacanţă.

„Este demn de remarcat faptul că, deşi în mod normal domnul Zuckerberg nu intră sub jurisdicţia parlamentului britanic, el va face acest lucru data viitoare când va intra în ţară”, a scris Collins într-o scrisoare publică pubicată pe Facebook.

Collins a făcut referire la un raport neconfirmat al lui Politico, potrivit căruia Zuckerberg intenţionează să apară în faţa Parlamentului European în această lună, sugerând că ar fi simplu ca şeful Facebook să-şi prelungească vizita cu o oprire şi în Marea Britanie.

Comisia britanică l-a invitat în mod repetat pe Zuckerberg să aducă dovezi, dar Facebook a trimis mai mulţi directori pentru a răspunde întrebărilor deputaţilor.

Facebook a refuzat să comenteze posibilitatea unei citaţii oficiale. În teorie, Zuckerberg ar putea fi acuzat că sfidează Parlamentul britanic, chiar dacă nu se poate lua nicio măsură punitivă asupra sa.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…