Acasă Mediu Albinele, declarate cele mai importante vietuițoare de pe Pământ

Albinele, declarate cele mai importante vietuițoare de pe Pământ

De mai bine de un deceniu, cercetătorii vorbesc despre importanța pe care o au albinele pentru ecosistemele de pe întreaga planetă, scrie The Guardian. Recent, aceste insecte au fost declarate cele mai importante viețuitoare de pe Pământ.

La ultima întâlnire a Societății Regale Geografice din Londra, Institutul Earthwatch a concluzionat ca albinele sunt cele mai importante vietuitoare de pe planeta, scrie UniLad.

Potrivit The Science Times, 70% din agricultura globala depinde exclusiv de albine. Polenizarea, probabil cea mai importanta funcție a albinelor, permite plantelor să se reproducă. Fără albine, flora ar începe sa dispară.

Fără albine, ecosistemele de pe întreaga planetă vor fi afectate.

Un studiu recent realizat de Centrul de antreprenoriat apicol al Universității Mayor si Corporatia Apicola din Chile, cu susținerea Fundației de inovație agrara, a demonstrat ca albinele sunt singurele vietati ce nu poarta niciun fel de patogen (fungus, virus sau bacterie).

In ciuda acestui aspect, albinele sunt o specie pe cale de dispariție, cu unele studii recente indicand o scădere drastica a numărului populației – aproape 90% din populatie a dispărut in ultimii ani.

Principalele motive sunt folosirea necontrolata a pesticidelor, lipsa florilor și defrișărilor. Activiștii cred ca sunt necesare sistarea imediata a utilizatorii pesticidelor și promovarea unor alternative agricole sustenabile, precum și monitorizarea atenta a albinelor.

Agricultura ecologica e necesara pentru conservarea mediilor naturale și pentru protejarea albinelor. Sunt necesare evitarea mono-culturilor și conservarea diversității in ecosistem, ce pot ajuta plantele sa se apere de insecte. Mai mult, o astfel de inițiativă poate restaura nutrienții in sol și poate preveni pierderea solului din cauza vantului sau apei.

Implementarea unui astfel de sistem la nivel mondial și evitarea pesticidelor va ajuta la refacerea populației de albine, ce va îmbunătăți procesul de polenizare, pentru a avea recolte mai bogate.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…