Acasă Extern Coreea de Nord acuză, din nou, SUA

Coreea de Nord acuză, din nou, SUA

Coreea de Nord, acuzând administrația Trump că este un club de miliardari care au o „politică rasistă”, refuzând libertatea presei și a sănătatea pentru cetățenilor.

Institutul de Studii Internaționale din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC)  a publicat „Cartea albă privind încălcările drepturilor omului în S.U.A., în 2017” și a difuzat-o prin misiunea sa diplomatică de la Geneva.

Cartea nu se referă la disensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite privind programul nuclear sau rachetele balistice ale Phenianului și nici la sancțiunile internaționale împuse împotriva lor.

Președintele american Donald Trump, în primul discurs adresat, marți, în Congres, a numit conducerea Coreei de Nord „depravată”. Trupm le-a spus americanilor că rachetele nucleare ar putea „foarte curând amenința patria noastră” și a promis o campanie continuă pentru a preveni acest lucru.

„Discriminarea rasială și mizantropia sunt maladii grave inerente sistemului social din S.U.A. și au fost agravate de la preluarea mandatului de către Trump”, a relatat ziarul oficial al regimului nord-coreean.

„Violența rasială care a avut loc în Charlottesville, Virginia, la 12 august, este un exemplu tipic al politicii rasiste actuale”, a spus acesta.

Donald Trump, care a preluat mandatul acum un an, și-a umplut cabinetul cu miliardari, a relatat ziarul nord-coreean, citându-i pe  Secretarul de stat Rex Tillerson, Secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross, Secretarul Trezoreriei, Steven Mnunchin și Secretarul de stat al Apărării,  James Mattis.

„Activele totale ale funcționarilor publici la nivel de secretar adjunct și mai sus ai administrației americane actuale sunt în valoare de 14 miliarde de dolari”, se arată în ziar.

Documentul Coreei de Nord a spus că libertatea presei și libertatea de exprimare nu au existat cu adevărat în Statele Unite,  iar represaliile împotriva mass-media s-au intensificat în ultimul an.

A crescut numărul șomerilor și a celor fără adăpost, se arată în document.

Statele Unite sunt una dintre puținele țări care nu oferă concediu de maternitate plătit, iar mulți cetățeni bolnavi nu își pot permite să plătească onorariile medicale, a adăugat acesta.

Cartea albă privind încălcările drepturilor omului în S.U.A., în 2017″ a fost publicată cu câteva săptămâni înainte de principala sesiune anuală a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

5/5 - (27 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…