Acasă Intern Încă un parlamentar PNL trece la ALDE

Încă un parlamentar PNL trece la ALDE

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat duminică un nou transfer de la PNL către ALDE, fără a spune despre cine este vorba.

Senatorul Daniel Zamfir, proaspăt membru ALDE, a spus că îşi aşteaptă colegii liberali în partidul lui Tăriceanu.

Potrivit unor surse politice, este vorba despre  senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară – preşedinte al Comisiei privind Drepturile Omului din Senat şi membru în comisiile de Sănătate şi Regulament.

Daniel Zamfir a spus că nu există un plan, dar a avut un mesaj pentru liberali.

„Nu am decis să plecăm la ALDE ca să destabilizăm PNL. În schimb, foarte mulţi colegi mi-au spus că singura şansă să se salveze este unirea sub Călin Popescu Tăriceanu (…) Eu am cumpănit îndelung decizia de astăzi, pentru că eu cred cu tărie, şi sunt şi alţii în PNL care cred asta, că liberalii din PNL care iubesc democraţia şi liberalii din ALDE trebuie să se unească într-un partid sub Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Zamfir.

”PNL a devenit partidul binomului”

„Evoluţia PNL din 2014 nu a făcut decât să confirme că a abandonat principiile liberale. Se vede în ultima perioadă, când PNL a devenit nu numai că închide ochii în faţa abuzurilor, dar este şi un susţinător al acţiunilor represive. A fi liber te defineşti când promovezi valorile liberalismului şi PNL nu mai face asta. Este mai mult decât o involuţie. PNL a devenit partidul sistemului şi binomului. Că sunt persoane la vârf care au fost şantajate, nu mă interesează. Partidul e inert. Cei din conducere se aliniază a această poziţionare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…