Acasă Intern INCREDIBIL! Protocoale SRI cu CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspecţia Judiciară

INCREDIBIL! Protocoale SRI cu CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspecţia Judiciară

Serviciul Român de Informaţii A ÎNCHEIAT PROTOCOALE CU Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi Inspecţia Judiciară (IJ), informează Mediafax, citând surse judiciare.

Declasificarea protocolului dintre Parchetul general și Serviciul Român de Informații arată că ofițerii de informații se implicau în actul de justiție în totală contradicție cu Vconstituția României și cu competențele conferite de lege pentru SRI.

Anunțarea existenței altor protocoale încheiate între SRI și instituții juridice implicate în actul de justiție arată foarte clar că România ESTE DOAR FORMAL UN STAT DE DREPT, prin faptul că de formă există separarea puterilor în stat, dar DE FACTO ROMÂNIA ESTE O DICTATURĂ SUB UMBRELA CSAT.

Implicarea Serviciului Român de Informații în activitatea PUTERII JUDECĂTOREȘTI, din 2009 până în 2016, în desfășurarea actului de justiție față de cetățeni, este de o gravitate incredibilă, în realitate CONFISCĂ STATUL DE DREPT.

Practic, instituțiile consfințite prin Constituția României pentru înfăptuirea justiției față de cetățenii români – Parchetul general, DNA, CSM, Inspecția Judiciară și Înalta Curte de Casație și Justiție – prin Protocoalele încheiate, au anulat drepturile câștigate cu sânge în Revoluția din Decembrie 1989.

Reprezentanții CSAT nu se pot preleva de faptul că nu le-au fost aduse oficial la cunoștință aceste protocoale. Asta ar însemna că în cazul în care România ar fi atacată de o forță străină, CSAT ar putea acționa numai dacă respectiva forță stăină informează oficial CSAT.

Ce relatează agenția de știri Mediafax?

Serviciul Român de Informaţii a încheiat cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un protocol de colaborare/cooperare în anul 2012. Protocolul a fost denunţat în 2017.

Serviciul Român de Informaţii și Inspecţia Judiciară (IJ) a încheiat un protocol în anul 2016.

Serviciul Român de Informaţii şi reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care au încheiat un protocol, nu este clar în ce an.

Printre obiectivele cooperării se află „constituirea de echipe operative comune care să acţioneze în baza unor planuri de acţiune pentru exercitarea competenţelor specifice ale părților, în vederea documentării faptelor prevăzute la art.2”. Articolul 2 prevede ca părţile, respectiv SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cooperează, potrivit competentelor şi atribuţiilor prevăzute de lege, în activitatea de valorificare a informaţiilor din domeniul prevenirii şi combaterii infracţiunilor împotriva securităţii naţionale, a actelor de terorism, infracţiunilor ce au corespondent în ameninţările la adresa securităţii naţionale şi a altor infracţiuni grave, potrivit legii.

Protocolul mai prevede că SRI acordă, cu titlu gratuit, „asistenţă în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate deținute şi utilizate de Parchet, pentru prevenirea scurgerii de date şi informaţii cu acest caracter, colectarea, transportul şi distribuirea în tară a corespondenţei oficiale”.

Ulterior, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) şi Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) cer Parchetului General şi SRI publicarea tuturor protocoalelor sau înţelegerilor din 1990 până în prezent şi CSAT să facă publice toate hotărârile pe care le-a emis din 1990 referitoare la justiţie.

Nimeni nu se poate prevala de semantica cuvântului ”cooperare”, că vezi doamne, nu înseamnă că ”au colaborat”, pentru că așa cum se înțelege din Protocolul încheiat între SRI și Parchetul general modul de lucru și efectele produse sunt de colaborare.

În timpul dictaturii comuniste în cadrul Direcției Securității Statului exista Direcția a VI-a – Cercetări Penale, care, în principiu, avea atribuții asemănătoare cu cele descrise în Protocolul încheiat între SRI și Parchetul general, recent declasificat. Direcția a VI-a asculta telefoanele, supraveghea oamenii și furniza informațiile culese Procuraturii (fosta denumire a Parchetului).

La CEDO România a fost condamnată Inclusiv pentru bătăile date în timpul cercetării penale, ceea ce făcea și odioasa Direcție a VI-a Cercetări Penale a Securității de tristă amintire.

5/5 - (254 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…