Acasă Tehnologie Rusia va interzice Facebook

Rusia va interzice Facebook

O lege adoptată în 2014 interzice serviciile străine de mesagerie, motoare de căutare și site-uri de rețele sociale să stocheze date personale ale utilizatorilor ruși pe teritoriul Rusiei.

Facebook va fi interzis în Rusia, începând cu anul 2018 dacă nu respectă o lege privind stocarea datelor locale ale utilizatorilor, a declarat Alexander Zharov, șeful agenției de supraveghere a telecomunicațiilor Roskomnadzor, citat de agenția de știri Interfax.

Legea din 2014 se opune cu fermitate industriei de telecomunicații și site-urilor de presiune precum Facebook și Twitter în ceea ce privește transmiterea informațiilor despre utilizatori. O astfel de măsură a fost aplicată și LinkedIn. Anul trecut furnizorii ruși de Internet au oprit site-ul rețelei LinkedIn după ce Roskomnadzor a declarat că a încălcat legea privind stocarea datelor cu caracter personal.

Comentariile lui Zharov au venit după ce Facebook a dezvăluit că există conturi false legate de Rusia care au fost plătite pentru anunțurile care ar fi influențat alegerile din Statele Unite de anul trecut. Facebook a declarat că are opinii similare cu constatările făcute de autoritățile americane.

Amenințarea privind interdicția pentru Facebook și Twitter vine în contextul în care Rusia se pregătește pentru alegeri prezidențiale, care se vor desfășura în luna martie, anul viitor. Facebook este folosit pe scară largă de opozanții președintelui Vladimir Putin pentru a coordona protestele și a face declarații politice. Liderul opoziției Alexei Navalny, care intenționează să fie contracandidatul lui Putin, folosește Facebook pentru a comunica cu susținătorii. Platforma online permite opoziției să ocolească televiziunea de stat, ceea ce îi oferă doar o acoperire negativă.

Alături de rețeaua Facebook, care are un număr semnificativ de utilizatori în Rusia, există și alte site-uri media de socializare.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…