Acasă Diverse Taliban saudit arestat în SUA

Taliban saudit arestat în SUA

Autorităţile americane au arestat în Oklahoma un cetăţean saudit care s-a antrenat într-o tabără Al-Qaida din Afganistan şi a urmat cursuri de pilotaj în SUA, a relatat AFP.

Naif Abdulaziz Alfallaj, în vârstă de 34 de ani, a intrat în SUA din 2011 împreună cu soţia sa care era studentă, a declarat Departamentul american al Justiţiei

Alfallaj s-a antrenat într-o tabără din Afganistan, denumită Al-Faruq, unde au fost antrenaţi mai mulţi autori ai atentatelor comise la 11 septembrie 2001 în SUA.

În 2016, el a frecventat cursuri la o şcoală de pilotaj în statul Oklahoma, a adăugat Departamentul american al Justiţiei.

Bărbatul a fost descoperit datorită amprentelor digitale de pe un document interceptat în 2001 de militarii americani, într-o ascunzătoare din Afganistan. Documentul era o cerere de admitere în tabăra Al-Faruq și conţinea la date de contact numărul de telefon de contact al tatălui său  din Arabia Saudită.

Alfallaj a fost arestat luni la Weatherford, în Oklahoma, fiind inculpat în trei dosare pentru că a ascuns serviciilor americane legăturile sale cu Al-Qaida. El riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare.

Atentatele din 11 septembrie 2001 au fost executate de 19 teroriști, 15 dintre ei erau cetățeni saudiți, iar unii au urmat cursuri de pilotaj în SUA.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…