Acasă Tehnologie Zuckerberg admite greșelile Facebook

Zuckerberg admite greșelile Facebook

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat miercuri că firma sa trebuie să ia măsuri pentru a împiedica dezvoltatorii să folosească date cu caracter personal prin transmiterea acestora către terțe părți după situația recentă care a implicat Cambridge Analytica.

„De asemenea, am făcut greșeli, avem mai multe de făcut și trebuie să ne intensificăm și să facem acest lucru”, a spus Zuckerberg într-o postare de pe Facebook.

Începând cu luna martie, Facebook s-a confruntat cu o agresiune publică, deoarece a apărut că organizații terțe, precum firma de consultanță politică și de date Cambridge Analytica, au primit informații despre utilizatorii Facebook printr-o aplicație de personalitate dezvoltată de cercetătorul universitar de la Cambridge, Aleksandr Kogan.

Potrivit știrilor din presă, compania Cambridge Analytica a lucrat pentru campania electorală a președintelui american Donald Trump în 2016 și o campanie în favoarea retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, pentru a dezvolta un mecanism care să prezică și să influențeze comportamentul alegătorilor.

Facebook a suspendat Cambridge Analytica și conturile afiliate, susținând că aplicația lui Kogan a obținut în mod legal informații despre utilizatori, inclusiv informații despre conținutul preferat de oameni sau orașul lor, dar nu ar fi trebuit să le transfere către terțe părți.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…