Acasă Mediu Apele Senei se vor retrage începând de mâine

Apele Senei se vor retrage începând de mâine

Apele râului Sena au inundat Parisul, ajungând, luni, la un maxim de creștere, ridicându-se cu 5,8 metri obligând la evacuarea forțată a  1.500 de persoane.

Deși prognoza meteo pentru luni prevedea continuarea ploilor, meteorologii spun că apele Senei vor scadea începând de marți.

Jerome Goellner, directorul regional al serviciilor de mediu, a declarat pentru AFP că va dura săptămâni pentru când nivelurile apei vor reveni la normal.

Pe măsură ce apele Senei au continuă să crească, au inundat atracțiile turistice din Paris, inclusiv Catedrala Notre-Dame și Muzeul Luvru. Acesta din urmă a fost pus în stare de alertă săptămâna trecută, iar Departamentul de artă islamică a fost închis pentru vizitatori până luni.

„Din cauza schimbărilor climatice, putem să ne așteptăm ca inundațiile din bazinul Senei să fie cel puțin la fel de frecvente ca acum”, a declarat pentru The New York Times, Florența Habets, cercetător principal la Centrul Național de Cercetare Științifică din Franța. „Indiferent de ceea ce spunem, cu cât reducem mai mult emisiile de gaze cu efect de seră, cu atât reducem mai mult impactul nostru asupra secetelor și inundațiilor”.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …