Acasă Intern Hans Klemm, întrevedere cu Tăriceanu

Hans Klemm, întrevedere cu Tăriceanu

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament. Cei doi au discutat, printre altele, despre evoluţiile din mediul de securitate regional şi despre explorarea gazelor naturale offshore din Marea Neagră.

Ambasadorul Hans Klemm, a ajuns în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu din Senat în jurul orei 11:00. Discuţiile dintre cei doi au durat aproximativ o oră.

„Au fost abordate, între altele, tema explorării rezervelor de gaze naturale off-shore şi evoluţiile din mediul de securitate regional. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a salutat anunţul de astăzi al companiei Black Sea Oil & Gas referitor la decizia de a investi 400 milioane USD pentru exploatarea zăcămintelor de gaze în proiectul Midia şi a afirmat că autorităţile române contează pe continuarea implicării celorlalte companii care au obţinut drepturi de exploatare a zăcămintelor de gaze din Marea Neagră. În privinţa mediului de securitate regional, preşedintele Senatului a arătat că preşedinţia română a Consiliului UE va acorda o atenţie specială stabilităţii din Balcanii de Vest şi sprijinirii ţărilor candidate din această regiune în parcursul lor european. Ambele părţi au exprimat satisfacţie cu privire la semnarea de către Republica Macedonia de Nord a protocolului de aderare la NATO, în cursul zilei de ieri, 6 februarie a.c., la Bruxelles”, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Un alt subiect abordat a fost cel al preluării de către România a Preşedinţiei la Consiliul UE.

„Ambasadorul american a adresat felicitări pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE şi a arătat că România este un aliat important al cărui rol de promovare a stabilităţii şi democraţiei în regiune este deosebit de apreciat de Statele Unite ale Americii”, potrivit sursei citate.

Preşedintele Senatului i-a vorbit ambasadorului american şi despre importanţa pe care o acordă România cooperării în toate domeniile cu SUA şi rolul parteneriatului strategic în dezvoltarea în siguranţă a unei societăţi prospere în care primează respectul faţă de lege şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…