Acasă Extern Kim Jong-un  este în vizită la Beijing

Kim Jong-un  este în vizită la Beijing

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este în vizită în China, a relatat luni canalul american de televiziune Bloomberg  citând trei surse anonime.

Aceasta a fi prima călătorie a lui Kim Jong-un în afara țării de preluarea puterii în 2011 și înaintea unui potențial summit cu președintele SUA, Donald Trump.

Detaliile vizitei sale, inclusiv scopul și itinerariul, nu sunt încă cunoscute, a spus Bloomberg. Mass-media japoneză a relata luni că un oficial de rang înalt din Phenian părea că a sosit cu trenul la Beijing.

Kyodo, citând surse apropiate de subiect, a declarat că vizita oficială este destinată îmbunătățirii legăturilor dintre Beijing și Phenian, care au fost distruse de dezvoltarea programului nuclear de către nord-coreeni și susținerea de către China unor sancțiuni dure împotriva Coreei de Nord la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Un filmul difuzat de Nippon News Network, deținut de Nippon TV, a arătat ceea ce un reporter descrie un vagon de cale ferată, tren verde cu linii orizontale galbene, parte dintr-un tren similar cu cel folosit de talăl lui Kim, Kim Jong Il, când a vizitat Beijingul în 2011.

Beijingul este în mod tradițional aliatul cel mai apropiat al Coreei de Nord.

Întrebat mai devreme într-un briefing de știri zilnic despre vizita unui important oficial nord-coreean care sosește la orașul de frontieră chinez Dandong, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat că nu știe de situația dată.

Nimeni nu a răspuns luni seara la telefon la ambasada nord-coreeană de la Beijing, informează Reuters.

„Guvernul comunică îndeaproape cu țările relevante și monitorizează situația”, a declarat, luni, președinția Coreei de Sud într-o declarație prin intermediul unei aplicații de mesagerie.

Kyodo, citând surse, a relatat că, duminică, un tren special care l-ar fi putut duce pe Kim ar trecut prin orașul de graniță chinez Dandong.

Două surse din nord-estul Chinei au declarat pentru agenția Reuters că un vizitator nord-coreean a trecut cu trenul prin Dandong.

Călătoria feroviară dintre Dandong și Beijing acoperă mai mult de 1.100 km. O călătorie obișnuită, în conformitate cu orarele feroviare chineze, durează 14 ore.

Siguranță și securitate

În mediile sociale chineze, unii locuitori ai Dandong au declarat că în jurul stației de tren s-au luat măsuri sporite de securitate și au spus că au existat zvonuri despre trecea lui Kim Jong-un.

Poliția a înăsprit luni dimineața securitatea de-a lungul străzii principale est-vest din Beijing, Changan Avenue, închizând intrările la clădirile ale căror ieșire este spre bulevard.

În același timp, poliția a eliminat toți turiștii din Piața Tiananmen, ceea ce se întâmplă în mod obișnuit doar atunci când sunt întâlniri importante la Sala Mare a Poporului, unde liderii chinezi se întâlnesc adesea cu șefi de stat veniți în vizită.

Luni seara, s-au luat măsuri de securitate sporită  în fața la Sala Mare.

Luni seara, reporterii Reuters au văzut un șir lung de automobile oficiale, incluzând o limuzină cu ferestre întunecate, îndreptându-se spre Changan Avenue în direcția casei Diaoyutai State Guest House flancată de o escortă de poliție pe motociclete.

De asemenea, luni seara, biroul feroviar de la Beijing a avertizat pe blogul său, fără a da un motiv, de mai multe întârzieri de tren de până la două ore în regiunea Beijingului.

O sursă legată de armata chineză a declarat pentru Reuters că nu este exclusă posibilitatea ca Kim să viziteze Beijingul, dar a avertizat că acest lucru nu a fost confirmat.

O sursă diplomatică a declarat pentru Reuters că măsuri de securitate sporită în jurul casei de oaspeți Diaoyutai, unde sunt cazați înalt oficialii străini în timpul vizitelor. Alte surse diplomatice au declarat că sunt conștienți de speculațiile pe care Kim le vizitează, dar nu au putut să o confirme imediat.

China are obiceiul să informeze despre anumite vizite oficiale după ce acestea s-au încheiat.

Vizitele lui Kim Jong II la Beijing au fost confirmate de și de Coreea de Nord numai după ce acesta a părăsit țara.

Kim Jong Il a călătorit cu trenul privat în timpul rarelor sale vizite în China sau Rusia, sub o securitate sporită. Diplomați și alte surse au declarat că, Kim Jong Il a evitat să zboare în călătoriile sale peste hotare datorită preocupărilor legate de securitate.

Lui Kim Jong-un, care a fost educat în Elveția, nu îi este teamă de zbor și mass-media de stat a arătat imagini ale lui la bordul unui avion. Cu toate acestea, nu se știe să fi călătorit în afara țării de la asumarea puterii la sfârșitul lui 2011, după moartea tatălui său.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…