Acasă Cultură  Proiectul legilor Justiției „tăt pi loc”

 Proiectul legilor Justiției „tăt pi loc”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, joacă „tăt pi loc” cu Proiectul de lege privind legile Justiției.

Domnul Ministru lucrează la acest proiect de când a preluat funcția, respectiv de opt luni. Începând din luna mai, tot promite că va finaliza Proiectul de lege și îl va trimite la guvern, acum, în ultima zi din octombrie, ne-a anunțat că proiectul este finalizat, dar nu va fi asumat de guvern, ci de un grup de parlamentari. Că, să vezi… Comisia de la Veneția, punctul 1, din cele 12… dureazăăăăăă.

Pe surse s-a publicat în mas media că președintele țării nu va mai fi eliminat din decizia de numire a procurorului general și a șefului DNA, ceea ce e firesc. Președintele țării este ales de toți românii, nu poate fi eliminat pentru că un partid are vremelnic majoritate parlamentară.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în timpul campaniei electorale de anul trecut că prima lege pe care o va promova PSD va fi legea răspunderii magistraților. Ministrul Tudorel Toader, tocmai a anunțat astăzi că, Proiectul privind legile Justiției dureazăăăăă datorită Comisiei de la Veneția, punctul 1…

Legea recursului compensatoriu prin care numeroși condamnați au fost eliberați, surpriză (!), a fost inițiată de fostul ministru al Justiției Raluca Prună, și, acum, și-a produs efectele, pentru ca așa era prevazut în lege.

Domnul ministru Tudorel Toader este un ministru foarte bun, vorbește foarte frumos, este profesor, este foarte calm, dă bine pe sticlă, dar rezultatele mandatului său sunt ZERO. Ministrul Toader este AS nu numai la jocul ”tăt pi loc” ci și la jocul ”baba oarba” cu Proiectul privind legile Justiției. Uite acum se lucrează la ele; uite, acum, urmează să le trimitem la guvern; uite, acum, eu voi scrie Raportul; uite, acum, vor fi trimise la guvern; uite, acum, nu vor fi asumate de guvern; uite, acum, vor fi preluate de un grup de parlamentari; uite, dar, păăăăăi, acum, urmează, Comisia de la Veneția, punctul 1; acum, stai să vezi, vor fi făcute modificări…

Despre moldoveni se spune că au trei viteze: încet, încetișor și tăt pi loc. Acest ”tăt pi loc” moldovenesc  i se potrivește de minune domnului ministru Tudorel Toader.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…