Acasă Extern Siria: Raid aerian după atacul chimic

Siria: Raid aerian după atacul chimic

Cel puţin 14 persoane au murit după ce baza militară Tiyas, aflată în oraşul sirian Homs, a fost lovită de rachete, a informat presa naţională din Siria, acuzând Statele Unite că ar fi implicate, relatează Reuters.

Siria a anunţat iniţial că Occidentul este implicat, după ce Franţa şi Statele Unite au avertizat că vor reacţiona la atacul chimic produs duminică.

Ambele au negat că ar avea vreo legătură cu rachetele care au distrus baza militară.

„La momentul respectiv, Departamentul Apărării nu coordona niciun atac în Sira. Cu toate acestea, continuăm să observăm de aproape situaţia şi să susţinem eforturile diplomatice pentru pedepsirea celor care folosesc arme chimice în Siria”, a afirmat Pentagonul.

Ministerul francez de Externe a declarat că Franţa nu este implicată.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că cel puţin 14 persoane au fost ucise în urma atacării bazei militare.

Cel puţin 70 de persoane au murit, duminică, în urma unui presupus atac cu arme chimice în oraşul sirian Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a avertizat luna trecută că, în cazul în care Consiliul de Securitate nu va lua măsuri concrete în Siria, Washingtonul este „pregătit să acţioneze” şi că SUA ar putea lansa un nou atac punctual asupra regiunii.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…