Acasă Tehnologie Protecția informațiilor și arestările de la Apple

Protecția informațiilor și arestările de la Apple

Apple şi-a avertizat angajaţii să nu mai divulge informaţii interne despre planurile viitoare ale companiei. atrâgând atenţia asupra consecinţelor legale ale acţiunilor de divulgare de secrete, aceasta fiind una din cele mai mari acțiuni pentru protecţia informaţiilor şi activităţilor sale, a relatat Bloomberg.

Într-un comunicat fără precedent, Apple și-a avertizează angajaţii să nu mai divulge informaţii secrete pentru că dacă sunt prinşi sunt daţi afară şi chiar mai mult decât atât, pot ajunge la închisoare: Din 29 de „turnători”, 12 sunt deja arestaţi.

Din păcate pentru companie, inclusiv scrisoarea de avertisment de a nu divulga secrete a fost divulgată mass media.

Aceasta menţiona faptul că 29 de angajaţi au fost prinşi oferind informaţii interne altor persoane, iar dintre aceştia, 12 au fost arestate: „Aceşti oameni nu numai că şi-au pierdut locurile de muncă, dar vor întâmpina mari dificultăţi în a găsi un nou loc de muncă”, a anunțat Apple în comunicat.

Apple a atras atenția angajaților că inclusiv informația despre o întâlnire de la începutul acestui an în care şeful inginerilor de software, Craig Federighi, a spus angajaţilor că unele funcţii de software vor fi lansate mai târziu decât s-a crezut iniţial, a ajuns în mass media.

Scurgerea de informaţii despre un nou produs poate afecta negativ vânzările companiei şi oferă competitorilor timp pentru a răspunde concurenţei şi într-un final va avea impact negativ asupra vânzări noului produs.

Apple nu este singura companie care se confruntă cu „turnători”. Firme precum Google sau Facebook sunt deschise cu angajaţii privind planurile companiilor, însă comunicările externe sunt limitate şi au concediat persoanele prin care au scurs informaţii din companii.

Executivul Facebook Sheryl Sandberg a spus săptămâna trecută că este dezamăgită de cei care scot informaţii din companie.

În 2016, Google a concediat un angajat pentru faptul că a criticat un şef făcând referire la nişte note interne.

Apple este cunoscută pentru secretul privind dezvolatarea produselor proprii. Cu toate acestea mass-media a continuat să raporteze informaţii pentru a satisface dorinţa publicului.

Compania a ţinut o şedinţă confidenţială cu angajaţii în 2017 într-o nouă încercare de a opri scurgerile de informaţii. De atunci, în presă au apărut detalii despre iPhone X, noul Apple Watch şi alte produse.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…