Acasă Extern Macron în discuții aprinse cu fermierii francezi

Macron în discuții aprinse cu fermierii francezi

Emmanuel Macron a avut discuții aprinse cu fermierii furioși, sâmbătă, în timpul primei sale vizite ca președinte la principalul târg agricol al țării, pe fondul unei nemulțumiri crescânde față de prețurile de producție, a negocierilor comerciale cu Uniunea Europeană și a achizițiilor de teren de către chinezi.

Macron a fost întâmpinat de fermieri și activiști imediat după sosirea sa la târg, în zona de sud a Parisului.

În timpul campaniei sale electorale de anul trecut, Macron a promis investiții în agricultură în valoare de 5 miliarde de euro, precum și garantarea unor prețuri agricole minime, pentru a împiedica producătorii să vândă în o pierdere.

Fermierii și grupul agricol de lobby FNSEA sunt preocupați de probleme care variază de la negocierile comerciale cu blocul sud-american Mercosur până la sindromul de cumpărare a terenurilor de către investitorii chinezi.

Într-o țară cu u puternic atașament față de rădăcinile sale agricole, vizitarea Salonului de Agricultură este un ritual obligatoriu pentru liderii politici, care au tendința de a savura evenimentul, așa cum o făcea în mod vizibil fostul președinte Jacques Chirac sau de a-l suporta.

Nicolas Sarkozy, în primul an de mandat, în timpul vizitei la târg a dat naștere unei insulte refuzând să de-a mâna cu un fermier.  Cuvintele lui au fost înregistrate video și l-au bântuit pentru restul mandatului.

Președintele Macron le-a spus fermierilor că bugetul pentru politica agricolă comună a UE nu ar trebui să fie redus cu mai mult decât contribuția Marii Britanii la ieșirea din blocul de 28 de membri.

Thibault Guybert, agricultor de cereale din regiunea Paris, care s-a alăturat discuției, a declarat că președintele va fi judecat în legătură cu acțiunile sale, iar protestele mai mari ar trebui să le ia în considerare.

„Am vrut să-l scoatem pe președintele Macron puțin pentru a ne face cunoscută nemulțumirea și să-l informăm că nu o vom lăsa așa”, a spus Guybert la BFM TV.

„Trebuie să fim foarte clari cu el și să aflăm dacă dorește să păstreze agricultura franceză sau nu”, a spus un fermier.

 

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…