Acasă Tehnologie Regenerarea Marii Bariere de Corali

Regenerarea Marii Bariere de Corali

Cercetătorii australieni sunt optimiști că un tratament pentru fertilizarea coralilor ar putea contribui la regenerarea Marea Barieră de Corali.

Reciful de corali cu lungime de 2.300 de kilometri, patrimoniu mondial UNESCO, a fost grav afectat de un proces cunoscut sub numele de ”albirea coralilor”, în care apa caldă stresează coralii și îl determină să moară.

Oamenii de știință, în noiembrie anul trecut, au luat material de inseminare și ouă microscopice în timpul evenimentului anual de reproducere a coralilor din recif și le-au pus în tancuri uriașe pentru fertilizare la stația de cercetare Heron Island.

Mai mult de un milion de larve de corali care au rezultat au fost apoi plantate înapoi pe recif.

Un an mai târziu, echipa condusă de profesorul Peter Harrison de la Universitatea Southern Cross a revenit și a descoperit coralii juvenili stabiliți cu succes pe recif.

„Acest studiu pilot realizat pe insula Heron arată că noile noastre tehnici de a oferi coralilor o mână de ajutor pentru conceperea și apoi stabilirea, dezvoltarea și cultivarea în mediul lor natural pot ajuta la  refacerea Marii Bariere de Corali”, a spus Harrison într-o declarație.

„Succesul acestei noi cercetări nu se aplică numai în cazul Marii Bariere de Corali, ci are o semnificație globală potențială – arată că putem începe să restaurăm și să reparăm populațiile de corali afectate, în cazul în care aprovizionarea naturală a larvelor de corali a fost compromisă”.

Oamenii de știință au folosit această tehnică din nou în luna noiembrie, iar Harrison a spus că au observat deja apariția cu succes a noilor larve de corali.

„Vom monitoriza creșterea ambelor colonii de corali si vom lucra pentru a rafina în continuare tehnica pentru o aplicare potențială mai largă în viitor”, a spus el.

5/5 - (22 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …