Acasă Tehnologie HTC își vinde acțiunile

HTC își vinde acțiunile

Google a anunțat achiziționarea unei părți din operațiunile smartphone-urilor companiei HTC pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Google a încercat să își consolideze capacitatea de hardware cu oferte și lansări de produse, iar anul trecut l-a angajat pe Rick Osterloh, fostul director executiv al Motorola, pentru a-și conduce divizia hardware.

Acțiunile companiei HTC la bursă au fost oprite săptămâna trecută. HTC este un partener de lungă durată al companiei Google și produce cel mai recent smartphone Pixel al firmei americane.

Strategia Google de a acorda licențe gratuite Android și de a profita de serviciile încorporate, cum ar fi căutarea și hărțile, a făcut ca sistemul Android să fie dominant pe piața de operare mobilă, cu 89% din piața globală, potrivit IDC.

Dar a fost mult timp frustrat de apariția multor variații de Android și de experiența inconsecventă care a produs. Impingerea hardware-ului propriu va complica probabil relația sa cu licențiații Android, spun analistii.

HTC, care a vândut odată unul din 10 smartphone-uri la nivel global, și-a văzut cota de piață scăzând brusc în fața concurenței puternice din partea rivalilor Apple, Samsung și a companiilor chineze.

Prețul acțiunilor sale a scazut cu 12% în acest an, iar compania are o valoare de aproximativ 1,9 miliarde de dolari.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…