Acasă Extern Netanyahu îl acuză pe Abbas de antisemitism și de negarea Holocaustului

Netanyahu îl acuză pe Abbas de antisemitism și de negarea Holocaustului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a acuzat, miercuri, Mahmoud Abbas de antisemitism și de negare a Holocaustului, după ce liderul palestinian a sugerat într-un discurs că persecuția istorică a evreilor europeni a fost cauzată de comportamentul lor, relatează Reuters.

Grupurile evreiești au condamnat, de asemenea, comentariile lui Abbas exprimate luni într-un discurs adresat Consiliului Național Palestinian, potrivit căruia evreii au suferit din punct de vedere istoric nu din cauza religiei, ci din cauza faptului că au fost bancheri și creditori financiari.

„Fac apel la comunitatea internațională să condamne antisemitismul grav al lui Abu Mazen (Abbas), care ar fi trebuit să treacă de mult timp din această lume”, a declarat Netanyahu pe Twitter.

Abbas a spus în discursul său că evreii care trăiesc în Europa au suferit masacre „la fiecare 10-15 ani, în unele țări, din secolul al XI-lea până la Holocaust”.

Citând din cărți scrise de diverși autori, Abbas a susținut: „Ei (autorii) spun că ura împotriva evreilor nu era din cauza religiei lor, ci din cauza profesiei lor sociale. Deci, problema evreiască care se răspândise împotriva evreilor din Europa nu era din cauza religiei lor, ci din cauza cămatei și a băncilor „.

„Antisemism clasic”

Critica premierului Netanyahu a fost reluată de liderii evrei din întreaga lume.

Discursul lui”Abbas” din Ramallah are cuvintele antisemitismului clasic „, a declarat Marvin Hier și Abraham Cooper din cadrul organizației evreiești pentru drepturile omului de la Centrului Simon Wiesenthal.

„În loc să-i învinuiască pe evrei, el ar trebui să privească în propria curte rolul jucat de Marele Muftiu în susținerea soluției finale a lui Adolf Hitler”, au adăugat ei (n.r. – referindu-se la marele muftiu musulman Haj Amin Husseini, un aliat a lui Adolf Hitler în ce de-al Doilea Război Mondial, a cărui „soluție finală” a dus la uciderea a șase milioane de evrei în Europa.

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, a declarat că Abbas „a atins un nou nivel în atribuirea cauzelor masacrelor poporului evreu de-a lungul anilor la ‘comportamentul lor social ‘ „.

Ministrul german de externe Heiko Maas și Serviciul extern al Uniunii Europene, cel mai mare donator financiar pentru ajutorul palestinienilor, au condamnat, de asemenea, comentariile lui Abbas.

„Refuzăm orice relativizare a Holocaustului”, a declarat Maas pentru cotidianul Die Welt.

„Germania poartă răspunderea pentru cea mai atroce crimă a istoriei umane”, a spus el, adăugând că amintirea Holocaustului este un memento constant pentru a aborda orice formă de antisemitism.

Serviciul European de Acțiune Externă de la Bruxelles a spus într-o declarație: „O astfel de retorică (despre evrei) va avea un rol numai în mâinile celor care nu doresc o soluție cu două state, pe care președintele Abbas a susținut-o în repetate rânduri”.

Purtătorul de cuvânt al lui Abbas, Nabil Abu Rdainah, a refuzat să comenteze criticile.

Mahmoud Abbas, în vârstă de 82 de ani, a făcut observațiile în orașul Ramallah din Cisiordania, în cursul unei rare întâlniri a Consiliului Național Palestinian, parlamentul de facto al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (PLO), pe care îl conduce Abbas.

Abbas este membru veteran al Fatah, o fracțiunea dominantă a PLO, servind de zeci de ani ca membru loial predecesorului său, Yasser Arafat. El și-a asumat conducerea Fatah, PLO și Autoritatea Palestiniană după ce Arafat a murit în 2004.

Abbas s-a născut în 1935 la Safat, un oraș situat la nord de ceea ce era atunci regiunea britanică Palestina.

Pe măsură ce violența s-a intensificat între evrei și arabi, culminând cu războiul dintre statul nou creat Israel și vecinii săi arabi în mai 1948, familia lui Abbas s-a refugiat în 1948, trecând granița în Siria,.

În 1982, Abbas a obținut un doctorat în istorie la Institutul de Orientalism de la Moscova din Uniunea Sovietică. Disertația sa, intitulată „Relația secretă dintre nazism și mișcarea sionistă”, a atras critici generalizate din partea grupurilor evreiești, care l-au acuzat de negare a Holocaustului.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…